Cinderella er vinner av SIVA-prisen 2021

Den årlige Sivaprisen gikk i år til Cinderella Eco Group AS i tøff konkurranse med 50 nominerte bedrifter. Prisen anerkjenner Cinderellas innovative arbeid med å utvikle forbrenningstoaletter drevet av strøm og propangass med solceller. Sivaprisen, som er på 250 000 kroner, ble delt ut av næringsminister Iselin Nybø under den digitale Siva-konferansen onsdag 19. mai.

Norskprodusert

Årets tema var«Norskprodusert», og formålet med Siva-prisen 2021 var å løfte frem bedriftersom har tatt avgjørende grep for å lykkes med industriproduksjon i Norge. Bedriften må være bærekraftig og produktene må ha et tydelig miljøavtrykk.  

 

Cinderella Eco Group, produsenter av vannfrie forbrenningstoaletter, ble utvalgt som den virksomheten som utmerker seg best på områder innenfor bærekraftig produkt og produksjon, bidrag til å redusere klimaavtrykk, produksjon i Norge, partner-samarbeid og innovasjonsprosjekter.

 

Siva-sjef Ingrid Riddervold Lorange gleder seg over at Cinderella Eco Group AS får prisen, heter det i pressemeldingen fra Siva, samtidig som hun understreker at alle de fem finalistene var sterke kandidater. – Dette er bedrifter som hver på sin måte har vist enorm evne og vilje til nyskaping. Gjennom innovasjon, samhandling og kunnskapsdeling bidrar de hver eneste dag til å utvikle norsk næringsliv, sier Lorange.

 

Gratulasjoner til Cinderella

Langsiktige samarbeidspartner Protomore Kunnskapspark nominerte Cinderella Eco Group til Sivaprisen etter å ha fulgt selskapets reise fra produksjon til hytteeiere i Norge og Norden til den internasjonaliseringen som fremstår i dag.

 

-Som stolt samarbeidspartner applauderer vi hvordan Cinderella Eco Group strukturert og gjennom smidige innovasjonsprosesser løser utfordringer og tar tak i et formidabelt potensial, forteller Ragna Brenne Bjerkeset, Prosessleder InnovasjonsLAB i ProtoMore Kunnskapspark.

 

-Med en verden som utfordres av vannmangel og dårlige sanitærforhold er behovet for forbrenningstoalett kjempestort! Det er fantastisk inspirerende å jobbe sammen med menneskene i Cinderella Eco Group som både vil og kan!

 

En stor anerkjennelsefor Cinderella

- På vegne av Cinderella Eco Group, våre ansatte og min familie, som lanserte prototypen for snart 25 år siden, vil jeg rette en stor takk til juryen og alle som har stemt på oss og ikke minst Protomore Kunnskapspark som nominerte oss, forteller daglig leder Gunhild Sjøvik i Cinderella Eco Group. Vi tror på langsiktighet og ansvarlig drift og det betyr mye for oss å utvikle innovative produkter og aktivitet i hjertet av distrikts-Norge.

 

-Vår fabrikk i Lyngen, Troms og Finnmark, har produsert våre toaletter helt fra første toalett forlot lokalene i mars 1999 mens hovedkontoret ligger i Midsund utenfor Molde som består av både Cinderella og Sjøvik AS og driftes i dag av mine to brødre og meg, i 4. generasjon, forteller Gunhild Sjøvik videre. Vi er stolte over at våre produkter er Made in Norway, og som Adm.dir. i SIVA, Ingrid Lorange, uttrykte det: historiefortelling om produksjon i Norge slår an internasjonalt. Det er et kvalitetsstempel.

Trude B-J Margel og Gunhild Sjøvik, Cinderella Eco Group

 

Verdensomfattende problemer som kan løses
Bærekraftige sanitærforhold er en utfordring på verdensbasis der 4,2 milliarder mennesker savner et trygt sted å gå på do, ifølge FN. Trygt fra overfall, farlige sykdommer og overførsel av dødelige bakterier til vann, jord og luft -uten forbruk av dyrebare vannressurser. Det at vi kan bidra til å skapeløsninger i et verdensbilde betyr mye for oss.

-Denne prisen er også en anerkjennelse av det flotte arbeidet alle våre ansatte legger ned hver dag i å gjøre vårt produkt og vårt selskap bedre. Uten engasjerte medarbeidere og samarbeidspartnere hadde vi ikke vært der vi er i dag, fortsetter Gunhild Sjøvik

 

- Vi utviklet først Cinderella til norske, og etter hvert Nordiske, hytteeiere for å skape komfort på hytta for alle de som sliter med utedo, lukt og ubehag. Med vårt distribusjonsnettverk er vi nå til stede på alle kontinenter og siden COVIDs inntreden i mars i fjor, har vi sett en markant vekst i det internasjonale behovet for en løsning som er hygienisk og kan tilpasses steder der tilgang til vann og kloakk er utfordret.

 

-Bærekraftig innovasjon og utvikling er avgjørende for vår videre utvikling, avslutter Gunhild Sjøvik, og vi kommer til å anvende Sivaprisen til produktutvikling i møte med nye markeder.

Kontakt

Ragna Brenne Bjerkeset

Ragna Brenne Bjerkeset

Prosessleder/Forretningsutvikler
952 52 352ragna@protomore.noLinkedIn-profil
Sjur Vindal

Sjur Vindal

Forretningsutvikler
905 38 436sjur@protomore.noLinkedIn-profil

Hva skjer

No items found.

Tjenester

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.