Omstillingsprosesser

Omstillingsprosesser

Med en verden i stadig hyppigere omveltning er evnen til rask omstilling i egen virksomhet avgjørende for å tilpasse seg nye behov og markeder.  

Hvordan komme oss fra der vi er i dag til ønsket posisjon? Hva må til for å være relevant? Hvordan kan man fortsatt skape verdi for sine kunder og brukere?  

Innovasjonsevne og nye teknologier bidrar til raskere fornyelse og omstilling.

Evnen til å omstille seg raskt har mange kjent på den siste tiden. En stadig hurtigere teknologisk utvikling, et globalt marked med konkurranse fra store utenlandske aktører, og økte forventninger knyttet til bærekraft og samfunnsansvar preger fortsatt bildet – og gir mange muligheter.

Det har aldri vært viktigere å øke innovasjonsevne og kapasitet til å levere på nye muligheter.

Bilde hentet fra AFF.no

Endringer omfatter gjerne både strukturendringer, nye ledelses- og samhandlingsformer og kanskje også elementer av ny kultur og virksomhetsidentitet. Ett sett av «tannhjul» som skal henge sammen, justerer man ett får det implikasjoner for andre. Dette kan eksempelvis omfatte forretningsmodell, organisasjonsstruktur, ansvarsfordeling samt arbeidsprosesser.

Hos Protomore kan du både lære om og ta i bruk ulike verktøy og metoder for å håndtere hurtig omstilling. Vår styrke er å tilpasse metode for utforsking og testing for å finne ut hva som passer din bedrift og ditt marked. Vi fasiliterer workshops med fokus på omstilling for å vurdere, utvikle og teste nye ideer og konsepter for å håndtere omstilling.  

  • Bærekraftig Forretningsmodellering
  • Brukerorientert innovasjon (Design Thinking)  
  • Nye markeds- og forretningsområder
  • Digitalisering
  • Organisasjonskultur

ProtoMore jobber kontinuerlig, som prosessledere, med omstillingsløftet for små og mellomstore bedrifter.Ett eksempel er prosesser gjennom Omstillingsmotor-programmet, et verktøy for NCE iKuben. Dette gir bedrifter over hele landet tilgang til næringsklyngenes kompetanse og verktøy innenfor innovasjonsevne og nye teknologier - for raskere fornyelse og omstilling.

Protomore har kjørt omstillingsmotor-prosjekter med blant annet Talgø Møretre, Stordal møbel og SIMEK AS.

SIMEK AS

I omstillingsprosessen som den mekaniske bedriften SIMEK gjennomførte i 2020/2021 hadde de følgende målsetning;  

Nye markedsområder har oppstått, blant annet samarbeidet med oppstartsbedriften Exotek.  Exotek har etablert seg på Sunnmøre, og jobber tett sammen med lokale aktører for produksjon, merkevaredesign, markedsføring, finansiering og forretningsutvikling. Et testprosjekt er påbegynt i samarbeid med et selskap i Oslo for å kunne gjenbruke batterier som kommer fra el-sparkesykler. LES MER..

https://www.innovasjonnorge.no/no/tjenester/kundehistorier/2022/exotek/

Kontakt

Ragna Brenne Bjerkeset

Ragna Brenne Bjerkeset

Prosessleder/Forretningsutvikler
952 52 352ragna@protomore.noLinkedIn-profil
Sjur Vindal

Sjur Vindal

Forretningsutvikler
905 38 436sjur@protomore.noLinkedIn-profil

Aktuelle arrangementer

No items found.

Relaterte tjenester

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.