Ideutvikling

Når lyspæren tennes i hodet og man får en ide, så opplever man dette som en strålende og givende opplevelse.

Men hvordan kommuniserer man denne ideen til andre? Hvilke verktøy kreves for å fortelle og overbevise andre om at ideen er god?

For at disse gode ideene skal realiseres og bli noe mer så må vi videreutvikle og bygge på ideen til å bli noe håndfast. Ideutvikling handler videre om å konkretisere og formidle ideer så man kan teste og lande gode løsninger.

Ett hvert utviklingsløp starter med en idé. Har du en god idé, eller en tanke om en idé?

Vi vil utforske forskjellige tema basert på bedriftens behov. Behovet kan være et ønske om å fornye seg i eksisterende marked, at man ønsker å nå inni nye markeder eller det kan være trender som påvirker bedriften som etter hvert vil kreve omstilling. 

En prosessleder vil under workshopen føre en tverrfaglig gruppe gjennom forskjellige øvelser/oppgaver med mål om å utvikle en idé fra tanke til konsept. Ideen kan være et produkt, en prosess eller et forretningskonsept. Det kan også være et problem som en bedrift står ovenfor; markedsmessige utfordringer, økonomisk, etc.

Det er ikke nødvendig å ha et produkt for delta i workshopen, ideen utvikler man i prosessen.

Eksempler på hvordan vi jobber med ideutvikling:

Crazy 8:

Et eksempel på en metode vi bruker for å generere ideer er "crazy8". Dette er en metode som krever lite forberedelse og materiell. Her får hver person et A3 ark og deler det opp i 8 like ruter. Så begynner moroa! Nå får man 1 minutt til å skrive eller skissere en ide på rute nr 1. Så får man ett nytt minutt til rute nr 2. Så nr3, nr4 osv. helt til man har kommet opp med 8 ideer på 8 minutter.

Målet med metoden er å komme seg forbi den første tanken/ideen man kommer opp med å bli utfordret til å tenke forbi den første ideen. For mange så er denne øvelsen et stort steg utenfor komfort-sonen og det er krevende å skulle komme opp med 8 ideer på kort tid.

Etter at ideene er skisset opp så går man sammen med andre som har deltatt på runden for å gå gjennom ideene i fellesskap.

Prototyping:

Å utvikle prototyper kan både være langvarig, kostbar og krevende prosess, men det kan også er et verktøy for å utvikle og teste ideer underveis i prosessen. "Rapid prototyping" er et begrep som går ut på at man utvikler kjappe enkle prototyper for å få svar på spørsmål som dukker opp i prosessen. Test heller mange dårlige prototyper enn få store eller kostbare.

Eksempel på en prototype som er laget i en prosess på innovasjonslaben hos oss. Her fikk man 30 minutter til å utvikle prototyper basert på ideutvikling fra prosessen den dagen.

Kontakt

Lasse Kristiansen

Lasse Kristiansen

Prosessleder
971 00 507lasseK@protomore.noLinkedIn-profil
Ragna Brenne Bjerkeset

Ragna Brenne Bjerkeset

Prosessleder/Forretningsutvikler
952 52 352ragna@protomore.noLinkedIn-profil
Sjur Vindal

Sjur Vindal

Forretningsutvikler
905 38 436sjur@protomore.noLinkedIn-profil

Aktuelle arrangementer

No items found.

Relaterte tjenester

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.