Nytt tilskudd til teamet – møt haventusiast Lasse Kristiansen

Lasse Kristiansen er ny prosessleder i Protomore. Med kunnskap og iver for havet, og erfaring fra havbruksnæring, høyere utdanning og forskning samt offentlig forvaltning ser han fram til å fremme et bærekraftig næringsliv.

Protomores nyeste tilskudd kjenner havnæringene fra ulike posisjoner i arbeidsliv og organisasjoner. Alt fra ekstrahering av marine oljer fra raudåte til vurdering av tilskuddssøknader fra marin næring i offentlig forvaltning. Bred erfaring fra havromsrelaterte oppgaver og problemstillinger er kunnskap som kommer næringslivet til gode.

-Jeg tenker på meg selv som en potet som kan brukes til så mangt, men det er utvilsomt havet, og havbaserte problemstillinger som jeg har jobbet mest med. Samtidig er det spennende å se hvordan problemstillingene er direkte overførbare til andre bransjer og virksomheter. I tillegg til erfaring og kunnskap om havet er det tilrettelegging for samarbeid og tverrfaglig samskaping som har vært sentralt mitt engasjement både i og utenfor jobb. 1+1 blir nesten alltid 250 000.

Fra kråkebollens kjønnsliv til innovasjonslab

Tidligere har han jobbet med intensivt oppdrett av kråkeboller, fra befruktning av kråkebolleegg til ferdig sjømatprodukt, og skrevet master om kjønnshormoner hos kråkebolle.

-Masteroppgaven min handlet om kjønnshormoner hos vanlig grønn kråkebolle og ble gjennomført i samarbeid med Nofima og Troms Kråkebolle. Kråkeboller fanget interessen min tidlig i livet og disse rare skapningene har fulgt meg på en eller annen måte gjennom mitt yrkesaktive liv, senest som mulig utviklingsprosjekt med finansiell støtte fra fylkeskommunen der jeg har vært ansatt som rådgiver for næringsrettet innovasjon og utvikling. Problemstillingene relatert til havet og havbasert industri er tilnærmet uendelige, og jeg synes det er spennende å se hvordan havbaserte problemstillinger og tematikk også gjør seg gjeldende for mange andre områder som hvermansen kanskje ikke tenker over. Som nedbeiting av tareskog og konsekvenser planetens evne til CO2-binding, mulighetene i marin bioprospektering for menneskehetens ve og vel.  

-Protomore er et innovasjonsselskap som jeg opplever har en høy anseelse ved et knallsterkt lag av faglig dyktige ressurser som evner å gjøre en forskjell. Det som gjorde det lett å takke ja til stillingen er selskapets ry for å invitere til samarbeid og vilje til å dele informasjon og erfaringer. Metodikken som selskapet bruker i innovasjonsarbeidet er relevant uavhengig av bransje, men jeg tror at det vil gi en tilleggsverdi for bedrifter fra havnæringene at det er ressurspersoner i Protomore med praktisk erfaring fra bransjen.

Protomore er opptatt av å bygge team med bred og ulik kompetanse.

– Dette gjør at vi kan utfordre bedriftene vi arbeider med bedre, og bidrar at de kan strekke seg lengre i innovasjon- og omstillingsprosesser, sier Finn Amundsen, daglig leder i Protomore.

Havnæringene er sterke i Møre og Romsdal, og landet ellers, og vi ser stor nytte av å ha en ressurs i egen organisasjon som kjenner problemstillingene som bedriftene står ovenfor fra innsiden. Den breie erfaringen han kommer inn med er et svært verdifullt tilskudd til vår virksomhet. Jeg er sikker på at Lasses kompetanse vil komme oss, kundene våre og deres kunder igjen, til gode, avslutter Amundsen.

Kontakt

Lasse Kristiansen

Lasse Kristiansen

Prosessleder
971 00 507lasseK@protomore.noLinkedIn-profil

Hva skjer

No items found.

Tjenester

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.