Nytt tilskudd til teamet – møt produktdesigner Lasse Røv Thomasgård

Lasse Thomasgård er nyansatt prosessleder i Protomore. Med nysgjerrighet, helhetsforståelse og inngående kunnskap til produktdesign, VR og AR er han klar til å bistå med å lage et bærekraftig næringsliv.


Vårt nyeste tilskudd har en solid bakgrunn som industridesigner.

Portrettfoto av Lasse Røv Thomasgård

Fra å utvikle bedre løsninger for kapteiner på skipsbruer og ambulansepersonell i helikopter ved hjelp av observasjon, VR, AR, prototyping på alt fra papir til 3D-print til testing og implementering har han verdifull kunnskap som vil komme næringslivet til gode.

– Jeg tar med meg inn alt en designer kan bidra med. For eksempel et brukersentrert tankesett. Jeg har jobbet slik i 8 år nå, så det ligger under huden. Jeg gjør ingenting lengre uten å tenke på brukeren først. Det er kanskje det viktigste å ta med seg, sier Lasse.

– Produktdesign handler om  mye mer enn å tegne et kult produkt. Det handler om å sette brukeren i fokus gjennom en brukersentrert designprosess for å finne og definere behov. Jeg kan være med på prosessen fra start til slutt. Jeg er en kreativ fyr, så jeg håper jeg kan være med å skape nye ideer og se ting fra et annet perspektiv.

FRA SKIPSBRO TIL HELIKOPTERKABIN TIL INNOVASJONSLAB

Tidligere har han jobbet med å utvikle fremtidens helikopterkabin  for Stiftelsen Norsk luftambulanse, og skrevet master om operativt miljø og skipsbransjen.

Masteroppgaven handlet om fremtidens kystvaktskip og inkluderte en 14 dagers ekspedisjon til Grønlandsisen med kystvakten  – et samarbeid med Vard i Ålesund og  forskningsmiljøet Ocean Industries Concept Lab på AHO (Arkitektur og designhøgskolen i Oslo).

– Jeg så på hvordan man kan lage en skipsbro som fungerer i norsk farvann til daglig, men som også kan operere i is over lang tid. Turen var veldig krevende, spennende og givende. Å bli sjøsjuk var en ting, men å gjøre gode brukerstudier i et så heftig miljø viste hvor utrolig viktig det er for designere å være i miljøet – å stå på broa i 18 meter høye bølger, se at kaffemaskina løsner fra veggen…  og så oppleve rolig sjø og søte isbjørner. Jeg føler på et veldig ansvar som designer. Du skal lage ting som skal være en del av hverdagen i en stor grad, du er en stor påvirker i livene til folk.

(Saken fortsetter etter bildet)

HELHETSTANKEGANG OG DETALJER

Hos Stiftelsen Norsk Luftambulanse undersøkte Lasse blant annet hvordan en CT-scanner bør designes for optimal bruk i helikopterkabinen. En krevende arbeidsplass med små marginer, der man må ta hensyn til det store bildet og de små detaljene.

– Det mest givende med å jobbe med CT-skanneren er helhetstankegangen. Er det riktig å plassere en scanner i helikopteret – eller bør vi heller ha flere scannere strategisk rundt om i Norge, så sykebilene kan bruke dem også? Hva er riktig? Det har vært veldig artig og utfordrende, sier han.

DELE EN DRØM

– Plana var hele tiden å flytte hjem til Molde, jeg savnet fjord og fjell. Da jeg ble kjent med Protomore og så visjonen og drømmene de har her, så følte jeg at det var et stort samsvar. I næringslivet er det helt andre problemstillinger enn de jeg har jobbet med tidligere – og det er jeg klar for. Jeg har lyst til å være med å hjelpe bedrifter til å bli mer bærekraftige og bidra til å skape arbeidsplasser og innovative bedrifter for fremtiden.

Innovasjonslaben med VR-briller og 3D-printere hjalp også på avgjørelsen.

– Jeg er en utstyrsnerd! Jeg har jobbet mye med 3D-printing tidligere, laget masse prototyper og håper jeg kan være med å utvikle 3D-laben her. VR, AR og datamodellering er gode verktøy som jeg bruker både privat og på jobb.

(Saken fortsetter etter bildet)

Moderne verktøy er spennende, men Lasse holder også fingrene opptatt med klassikere.

– Det var mye lego i hele barndommen – særlig lego technics. Nesten non stop. Kontroller og hydraulikk og legokonkurranser. Jeg bygger lego enda – men nå i jobbsammenheng.

DESIGNKOMPETANSE STYRKER FORRETNINGSUTVIKLING

Protomore er opptatt av å bygge team med bred og ulik kompetanse.

– Dette gjør at vi kan utfordre bedriftene vi arbeider med bedre, og bidrar at de kan strekke seg lengre i innovasjon- og omstillingsprosesser, sier Finn Amundsen, daglig leder i Protomore.

– Vi har lenge vært på utkikk etter kompetanse innen industridesign og teknologi, og er er veldig glade for å ha funnet Lasse til å kle dette området. Tankesettet, kombinert med erfaringen han kommer inn med er et svært verdifullt tilskudd. Jeg er sikker på at Lasses kompetanse vil komme oss, kundene våre og deres kunder igjen, til gode, avslutter Amundsen.

Kontakt

Finn Amundsen

Finn Amundsen

Daglig leder
982 45 441fa@protomore.noLinkedIn-profil

Hva skjer

No items found.

Tjenester

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.