Første runde av ProtoMore ScaleUP programmet nærmer seg slutten

– Protomore Scaleup har som mål å utfordre deltagernes konsept og forretningsmodell, med det formålet å støtte dem til å vokse raskere og etablere seg i nye markeder, sier Birnir Egilsson, forretningsutvikler og ansvarlig for Scaleup-programmet.

Bærekraftig vekst og skalering er fokusområder for Protomore Scaleup, som ble gjennomført for første gang i år. Blant bedriftene som deltar er det alt fra de relativt nystartede til godt etablerer bedrifter som ønsker ny vekststrategi.

Programmet høsten 2020 ble fullbooket – og nå gjenstår det en siste samling på nyåret 2021.

Første runde i serien

Birnir Egilsson, forretningsutvikler

– Jeg har vært så heldig å være involvert og har observert prosessene i denne runden. Vi har gjort en grundig evaluering for å gjøre neste runde enda bedre.  Vi ser at bedriftene uten tvil har lært masse og hatt stor nytte av programmet. I neste runde vil vi blant annet rekruttere engasjerte og kompetente mentorer fra næringslivet som skal kobles med deltakerbedriftene. Vi gleder oss, det blir veldig bra! Målsetningen må være å lage det beste scaleup-programmet i landet, sier Egilsson.

Deltagerne har vært gjennom forelesninger, oppgaver og diskusjoner i grupper og sammen med forretningsutviklere og suksessrike gründere.

En av foreleserne var Moldegutten Nadir Nalbant, seriegründer som har lykkes innen flere ulike markeder. Samme morgen som Nadir delte tips med Scaleup-deltagerne meldte Dagens Næringsliv at hans siste selskap, homely, ble verdsatt til 100 millioner kroner.

Vi har sett strålende innsats og gode diskusjoner. Det har vært et lærerikt halvår der vi har undersøkt muligheter og utfordringer for et vidt spenn av bedrifter – fra tradisjonsrikt trykkeri og grafisk byrå, fingeravtrykksteknologi innen marin sektor, til destinasjonsutvikling i en verdensarvfjord.

Bengt Heggertveit, senior rådgiver med bakgrunn som toppleder med fokus på kundedrevet utvikling, gir tilbakemelding til deltagerne i Protomore Scaleup.

Her er det deltagende bedrifter kan forvente i 2021:

Evaluering – Bedriftene går igjennom grundig forretningsorientert evaluering av sin bedrift (konsept), forretningsmodell, strategi og vekstpotensial

Inspirasjon – Innsikt fra svært ettertraktede bidragsytere, erfarne forretningsveiledere, investorer og entreprenører

Rådgiver – Mentor som følger bedriftene underveis, gir tilbakemelding, veiledning og fungerer som sparringspartner

Verktøykassa – Metoder, teknikker og rammer som hjelper din bedrift med å utvikle og iverksette én skalerinsstrategi for rask vekst.

Veikart – En oversikt over hva som må være på plass for å bli økonomisk bærekraftig og attraktiv for investorer.

Deltakerbedrifter 2020

Orivo fra Molde

Satpos technology fra Aukra

EKH-Grafisk fra Molde

Inline-test AS fra Molde

Bonseye AS fra Hellesylt

Posicom AS fra Averøy.

Kontakt

Birnir Egilsson

Birnir Egilsson

Forretningsutvikler - Ansvarlig Scaleup
904 14 134birnir@protomore.noLinkedIn-profil

Hva skjer

No items found.

Relaterte nyheter

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.