Dato:
8
June
2022
Tidspunkt:
13:00

ProtoMore og NCE iKuben setter fokus på kapitaltilgang for ambisiøse bedrifter i vår region.

Investorkonferansen er en ny møteplass for investorer, bedriftsledere og gründere som er opptatt av innovasjon, vekst og verdiskaping. Kapitaltilgang er viktig om vi som region skal lykkes med å videreutvikle og skape vekstselskaper. På Investorkonferansen 8. juni vil du bli inspirert, få ny kunnskap og utvide nettverket ditt.

Investorkonferansen 2022 arrangeres i samarbeid med

Du får møte

Håkon Andre Berg
CEO, Salmon Evolution
Oscar Hovde Berntsen
Gründer og CTO, Nofence
Hilde Støle Pettersen
Venturefondet Momentum
Roger Sporsheim
Advokatkontoret Sporsheim
Sveinung Henden
Engleinvestor, Manoli
Iver Kristian Arnesen
Daglig Leder, Sensacon
Karin Norli
Regionbanksjef Næringsliv,
Sparebank 1 SMN

Program

13:00 - 13:50 Registrering, Lunsj og Mingling

13:50 - 14:00  Kulturelt Innslag

14:00  - 14:10   Velkommen

14:10 - 14:30

Urolige Tider - Ulik Påvirkning

Karin Norli, Regionbanksjef Næringsliv Sparebank 1 SMN

Karin Norli har lang erfaring fra Sparebank 1 SMN hvor hun hele tiden har vært en aktiv bidragsyter inn mot regionalt bedriftsmarked. Norsk økonomi har de siste tiden blitt sterkt påvirket av store hendelser i inn- og utland. Karin vil gi oss et innblikk i noen av effektene for norsk økonomi og se på muligheter for næringslivet fremover.

14:30 - 14:50

Muligheter og Utfordringer i det Lokale Kapitalmarkedet

Iver Kristian Arnesen, Daglig Leder Sensacon

Sensacon bistår oppstartsbedrifter med kapitalisering. Det er et krevende og generelt utfordrende arbeid, som naturligvis har en sammenheng med at investeringer i oppstartsselskaper er forbundet med betydelig risiko. Sensacon mener likevel at slike investeringer oppfattes som mer risikable enn de i realiteten er. Daglig leder i Sensacon, Iver K. Arnesen, vil sette lys på hvordan slike case kan vurderes og hvilke utfordringer de må håndtere.

14:50 - 15:10

Fra Eiendom til Startups

Sveinung Henden, Engleinvestor Manoli

Averøyingen Sveinung Henden overtok forvaltning av familieverdier i 2018 og er i gang med å investere bredt i alt fra start ups, vekstcaser, næringseiendom, teknologi og shipping. Han eier investeringselskapet Manoli AS, er daglig leder i Henden AS og styremedlem/eier i bl.a. Effee Induction, Orivo og Arkeoplan. Sveinung vil dele erfaringer om hvordan det har vært å bevege seg fra tradisjonelle eiendomsinvesteringer til investeringer i teknologiselskaper med vekstambisjoner.

15:10 - 15:30

Hvordan Investere i Unoterte Aksjer

Roger Sporsheim, Advokatkontoret Sporsheim

Advokat og investor Roger Sporsheim gir en innføring i hvordan man kjøper unoterte aksjer, deltar i emisjoner og gir konvertible lån. Roger har selv investert i flere lokale oppstartsselskaper, bla. a SHM Solutions, OIW Process, Glucoset og Orivo.

15:30 - 15:50 Pause og mingling

15:50 - 16:10

Venturekapital - Fra Ambisjoner til Skalering

Hilde Støle Pettersen, Partner og Co-founder Momentum

Hilde er partner og co-founder i Momentum,  et venturefond som investerer i selskaper med bærekraft og det grønne skiftet i hjertet av sine forretningsideer. Momentum investerer typisk tidlig i en kommersialiseringsfase og støtter sine porteføljeselskaper gjennom skalering, organisasjonsutvikling og internasjonal ekspansjon. Alt baseres på aktiv involvering og samordnede incentiver med gründerne som må sitte i førersetet hele veien.

16:10 - 16:30

Fra Geitebonde i Batnfjorden til Internasjonal Tech Scaleup

Oscar Hovde Berntsen, Gründer og CTO Nofence

Oscar er ingeniøren og småbrukeren som vil at dyra skal få være ute på beite. Han har gjort noe åpenbart som ingen har gjort før - å holde dyra innenfor et beite med teknologi isteden for gjerder. Dette vil verden ha, og det snakkes om ekte disrupsjon på lag med naturen. Han har noen spennende perspektiver, og litt etterpåklokskap, omkring det å ta en tech-startup til å bli en internasjonal scaleup.

16:30 - 16:50

Salmon Evolution - Fra PowerPoint til Børs

Håkon Andre Berg, CEO Salmon Evolution

Håkon André Berg har lang erfaring fra private equity og var partner i Midvest Fondene frem til 2015. Sammen med Ferd etablerte de det første sjømatfondet i Norge, Broodstock Capital. Berg er nå CEO i Salmon Evolution og vil dele erfaringer med oss om hvordan ambisiøse planer i et steinbrudd på Harøysund ble til et børsnotert landbasert oppdrettsanlegg i 2021.

16:50 - 17:00 Introduksjon til ny møteplass og avslutning

Dersom du etter arrangementet er interessert i å fortsette å mingle, så bli gjerne med til sentrum for å spise middag. Mat og drikke betaler du selv, men vi bestiller bord på Köl slik at vi kan sitte sammen. Merk av i påmeldingen om du ønsker å spise middag.

17:00 - 17:15 Transport til Sentrum

17:30  Middag - Köl

Ta kontakt med Maria for påmelding.

Relevante tjenester

No items found.

Kontakt

Jørn Heggertveit

Jørn Heggertveit

Leder Nytt Næringsliv
+47 920 61 690jh@protomore.noLinkedIn-profil
Maria Bakke Roaldset

Maria Bakke Roaldset

Community Manager
+ 47 483 35 652maria@protomore.noLinkedIn-profil

Relaterte nyheter

No items found.

Relaterte arrangementer

No items found.

Få nyheter fra ProtoMore

Tusen takk for at du meldte deg på vårt nyhetsbrev!
Beklager. Noe gikk galt ved innsendelsen. Vennligst prøv igjen.